Επίδραση των υποκειμένων κερασιάς σε εχθρούς και ασθένειες του εμβολίου (Bachelor thesis)

Ταραλάς, Γεώργιος/ Δουλκερίδης, Ελευθέριος


Σκοπός την εργασίας αυτής είναι η μελέτη της κερασιάς, η δυναμική της καλλιέργειας που παρουσιάζει στην Ελλάδα, καθώς και οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ενδιαφέρουσα καλλιέργεια αυτή. Κίνητρο φυσικά είναι η ανταμοιβή του καλλιεργητή, γι’αυτό και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε προβλέψεις για μια κερδοφόρα καλλιέργεια όπως αυτή της κερασιάς. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε γενικά στην κερασιά όπου δίνονται πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξή της και την ποικιλία όπου επιλέξαμε για το πείραμά μας. Επίσης αναλύουμε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές της κερασιάς και προτιμήσεις της σε εδάφη και την άρδευση. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε ασθένειες της κερασιάς, τα προβλήματα όπου προκαλούν αυτές καθώς και τρόποι αντιμετώπισης. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για μερικούς από τους εχθρούς όπου προτιμούν την κερασιά καθώς και κάποιοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύουμε τον τρόπο και την τεχνική του πειράματός μας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα που μας έδωσε. Επίσης δίνονται συμβουλές στους μελλοντικούς κερασοπαραγωγούς, για τον τρόπο επιλογής κατάλληλων υποκειμένων κερασιάς ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Tμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής
Keywords: κερασιά;καλλιεργητικές τεχνικές της κερασιάς;Ελλάδα;εχθρούς και ασθένειες του εμβολίου
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Tμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής, 2017. (α/α 9304)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13723
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13723
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.