Τουριστικά κανάλια διανομής (Bachelor thesis)

Μαυρίδης, Ραφαήλ


Ο τουρισμός είναι ένας απο τους πολύ διαδεδομένους τρόπους ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για παραδοασιακά τουριστικές χώρες όπως την Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και την Ελλάδα. Ο τουρισμός για την χώρα μας είναι ένας απο τους σηματνικοτερους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Η αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρξε ομολογουμένως εντυπωσιακή, αφού μετά τη δεκαετία του 90 αδιαφιλονίκητα αναγνωρίζεται πλέον ως η μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου. Τα πρώτα κύμτα τουρισμού στην Ελλάδα, τα οποία ήταν κυρίως απο χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις Σκανδιναβικές χώρες, χρονολογούνται την δεκαετία του 1950. Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου οι συχνές μετακινήσεις των πληθυσμών της έχουν τις ρίζες τους στα Αρχαία χρόνια. Τα πρώτα κύματα μετακινήσεων ήταν για επεκτατικούς λόγους, για λόγους επιβίωσης, μετανάστευσης μέχρι και την σημερινή εποχή για λόγους ψυχαγωγίας. Οι παράγοντες εκείνοι που συνέβαλαν σε αυτήν την ανάπτυξη ήταν κατά κύριο λόγο η αύξηση του εισοδήματος των ανθρώπων, ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή τους για διακοπές και ξεκούραση,η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα αεροπλάνα. Σε ότι αφορά αυτη την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων, είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι αυτά συνέβαλαν στο να αυξηθεί η εμβέλεια του διεθνούς τουρισμού, με την έννοια ότι με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται πιο απομακρυσμένους τουριστικούς προορισμούς. Η τάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αλλάζουν βαθμιαία οι κατευθύνσεις ροών της διεθνούς τουριστικής κίνησης.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Subject classification: Tourism--Marketing
Τουρισμός -- Μάρκετινγκ
Travel agents.
Ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Keywords: τουρισμός, μάρκετινγκ, τουριστικά γραφεία, τουρίστες, τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ);tourism, marketing, travel agencies, tourists, information and communication technology (ICT)
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2017 (α/α 8731)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13455
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Subject classification: Tourism--Marketing
Τουρισμός -- Μάρκετινγκ
Travel agents.
Ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Publication date: 2017-06-15
Bibliographic citation: Μαυρίδης, Ρ. (2017). Τουριστικά κανάλια διανομής (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Ο τουρισμός είναι ένας απο τους πολύ διαδεδομένους τρόπους ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για παραδοασιακά τουριστικές χώρες όπως την Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και την Ελλάδα. Ο τουρισμός για την χώρα μας είναι ένας απο τους σηματνικοτερους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Η αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρξε ομολογουμένως εντυπωσιακή, αφού μετά τη δεκαετία του 90 αδιαφιλονίκητα αναγνωρίζεται πλέον ως η μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου. Τα πρώτα κύμτα τουρισμού στην Ελλάδα, τα οποία ήταν κυρίως απο χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις Σκανδιναβικές χώρες, χρονολογούνται την δεκαετία του 1950. Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου οι συχνές μετακινήσεις των πληθυσμών της έχουν τις ρίζες τους στα Αρχαία χρόνια. Τα πρώτα κύματα μετακινήσεων ήταν για επεκτατικούς λόγους, για λόγους επιβίωσης, μετανάστευσης μέχρι και την σημερινή εποχή για λόγους ψυχαγωγίας. Οι παράγοντες εκείνοι που συνέβαλαν σε αυτήν την ανάπτυξη ήταν κατά κύριο λόγο η αύξηση του εισοδήματος των ανθρώπων, ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή τους για διακοπές και ξεκούραση,η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα αεροπλάνα. Σε ότι αφορά αυτη την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων, είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι αυτά συνέβαλαν στο να αυξηθεί η εμβέλεια του διεθνούς τουρισμού, με την έννοια ότι με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται πιο απομακρυσμένους τουριστικούς προορισμούς. Η τάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αλλάζουν βαθμιαία οι κατευθύνσεις ροών της διεθνούς τουριστικής κίνησης.
Advisor name: Κασσιανίδης, Παναγιώτης
Examining committee: Κασσιανίδης, Παναγιώτης
Publishing department/division: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Publishing institution: teithe
Number of pages: 82 σελ.
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13455
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.