Ασθένειες μελισσών που απασχολούν την ελληνική μελισσοκομία (Bachelor thesis)

Χρόνης, Νικόλαος


Η πτυχιακή εργασία έγινε µε σκοπό την ενηµέρωση για τις ασθένειες που απασχολούν την ελληνική µελισσοκοµία. Κάθε ασθένεια αναπτύσσεται σε ξεχωριστό κεφάλαιο και το σύνολο των κεφάλαιων είναι εννιά. Σε όλες τις ασθένειες-κεφάλαια γίνεται, µια γενική εισαγωγή του παθογόνου παράγοντα, αναφορά των συµπτωµάτων που συχνά συσχετίζονται µε την παθογένεια και είναι αυτά που ταυτοποιούν την ασθένεια, των τρόπων αντιµετώπισής τους, που γίνεται άλλοτε µόνο µε χηµικά ή φυτικά σκευάσµατα ή µε χηµικές ή φυτικές ουσίες ή µε µελισσοκοµικούς χειρισµούς, άλλοτε µε συνδυασµό δυο από αυτά και άλλοτε µε συνδυασµό και των τριών. Χωριστά γίνεται αναφορά στις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε ασθένεια που την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως ο βιολογικός κύκλος, οι τρόποι µετάδοσης ή αλλιώς διασπορά και οι παράγοντες που ευνοούν την ασθένεια. Οι ασθένειες που αναπτύσσονται είναι η βαρροϊκή ακαρίαση, η αµερικάνικη σηψιγονία, η νοζεµίαση, η τραχειακή ακαρίαση, η ευρωπαϊκή σηψιγονία, η ασκοσφαίρωση, η σακόµορφη σηψιγονία, ο ιός των παραµορφωµένων φτερών και ο ιός της χρόνιας παράλυσης. Είναι ταξινοµηµένες µε βάση τις καταστροφές που προκαλούν στη χώρα µας. Πολλές φορές δηµιουργούν σοβαρά προβλήµατα σε ένα µελισσοκοµείο, από τη µείωση τις παραγωγής µέχρι και την αφάνισή του, αν δεν το αντιληφθούµε γρήγορα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Ζωικής Παραγωγής
Subject classification: Bees--Diseases.
Μέλισσες - Ασθένειες.
Bee culture--Greece.
Μελισσοκομία--Ελλάδα.
Keywords: µέλισσες, ασθένειες, συµπτώµατα, διάγνωση, αντιµετώπιση;Bees, diseases, symptoms, diagnosis, treatment
Description: Πτυχιακή Εργασία - Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, 2017 (8730)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13453
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13453
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.