Συμπληρώματα διατροφής “Spirulina”: Οφέλη και κρυφοί κίνδυνοι. Τι γνωρίζουν οι φοιτητές Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ-Θ; (Bachelor thesis)

Τσιγερόγλου, Μαρία


Σκοπός της παρούσας εργασίας, ήταν να διερευνηθούν οι γνώσεις των φοιτητών του Τμήματος Διατροφής & Διατολογίας του ΑΤΕΙ- Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση των συμπληρωμάτων διατροφής «Spirulina» αλλά και τους κινδύνους που πιθανόν να κρύβουν αυτά. Για την διεξαγωγή της έρευνας συντάχθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο μοιράστηκε σε φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την εαρινή περίοδο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Συνολικά μοιράστηκαν 179 ερωτηματολόγια σε φοιτητές/τριες που φοιτούσαν στο 2ο εξάμηνο, 4ο εξάμηνο, 6ο εξάμηνο και άνω του 8ο εξαμήνου. Με βάσεις τις απαντήσεις των ερωτηθέντων φαίνεται ότι ένα μικρό ποσοστό των φοιτητών γνωρίζει για το τι είναι το «Spirulina» (33,0%), ένα μικρότερο ποσοστό γνωρίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωσή του (27,5%) και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν (15,1%). Οι καλύτερα ενημερωμένοι φοιτητές είναι αυτοί που φοιτούν στο 4ο εξάμηνο Σπουδών. Τα ελλιποβαρή άτομα είναι αυτά που κυρίως καταναλώνουν το συμπλήρωμα «Spirulina» (>55%) και φαίνεται να είναι ορθότερα ενημερωμένοι (30%).
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Subject classification: Dietary supplements--Health aspects
Συμπληρώματα διατροφής--Υγειονομικές απόψεις
Dietary supplements--Side effects
Συμπληρώματα διατροφής --Παρενέργειες
Spirulina
Σπιρουλίνα
Keywords: συμπληρώματα διατροφής, Spirulina, οφέλη, κίνδυνοι;dietary supplements, Spirulina, benefits, risks
Description: πτυχιακή εργασία-Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2017(α/α 8553)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13426
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tzitzeroglou.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13426
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.