Ρεφλεξολογία και παθήσεις (Bachelor thesis)

Αρίτζη, Κωνσταντίνα/ Μωυσάκη, Δέσποινα


Αρχικά, επιχειρείται η ανάπτυξη του ορισμού και της ιστορικής αναδρομής της ρεφλεξολογίας. Στη συνέχεια, αναφέρονται οι στόχοι της ρεφλεξολογίας, οι οποίοι αποσκοπούν στη βελτίωση του νευρικού, του κυκλοφορικού και του ουροποιητικό συστήματος και βοηθούν στην ένταση και το στρες. Έρευνες έχουν δείξει θετικές επιδράσεις της ρεφλεξολογίας ακόμα και σε περιπτώσεις καρκίνου. Έπειτα, αναλύονται οι δράσεις της ρεφλεξολογίας, οι οποίες στοχεύουν στα αντανακλαστικά σημεία των ποδιών και των χεριών. Αναφέρονται τα είδη της ρεφλεξολογίας, τα οποία προκαλούν τα ίδια αποτελέσματα αλλά διακρίνονται σε τέσσερα διαφορετικά είδη. Επιπρόσθετα, παρουσιάζεται η θεωρία των ζωνών και αναφέρονται τα σημεία που συγκεντρώνουν όλα τα αντανακλαστικά, στα χέρια και στα πόδια και οι ζώνες του κάθε ποδιού ξεχωριστά. Επίσης, αναπτύσσεται λεπτομερώς η θεραπεία της ρεφλεξολογίας και εξηγούνται τα βήματα που πρέπει να κάνει ο θεραπευτής για να διεξαχθεί σωστά η θεραπεία. Στη συνέχεια, αναφέρονται τα συναισθήματα του ασθενή και ο αριθμός των συνεδριών που προτείνεται ανά περίπτωση. Ακολουθεί ενδελεχής παράθεση των ενδείξεων και των αντενδείξεων της ρεφλεξολογίας. Η θέση του ρεφλεξολόγου κρίνεται μείζονος σημασίας για τη σωστή διεξαγωγή της θεραπείας, όπως και η λήψη του ιστορικού, καθώς βοηθά πολύ τον θεραπευτή να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα. Προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, οι τρόποι πίεσης που αναφέρονται πρέπει να γίνονται σωστά χωρίς να πονά ο ασθενής. Αναφέρονται προβλήματα ανάλογα με την όψη του ποδιού, την υφή του αλλά και προβλήματα, τα οποία μπορούν να διαγνωστούν στα χέρια. Επιχειρείται η πλήρης αναφορά στη ρεφλεξολογία και στις παθήσεις, αλλά και στη χρωματορεφλεξολογία και στην ωτορεφλεξολογία. Επιπρόσθετα, αναλύεται ο συνδυασμός της ρεφλεξολογίας και με άλλες θεραπείες, με τις οποίες επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Η ρεφλεξολογία σε συνδυασμό με τη διατροφή βοηθά στην αποτελεσματική θεραπεία και ισορροπία του οργανισμού. Τέλος, αναφέρεται η αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογίας στην εγκυμοσύνη της γυναίκας και το εξισορροπητικό αποτέλεσμα που επιφέρει κατά τη χρήση της.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας-Τμήμα Αισθητικής και κοσμητολογίας
Subject classification: Reflexology (Therapy)
Ρεφλεξολογία (Θεραπεία)
Keywords: ρεφλεξολογία, θεραπεία, παθήσεις;reflexology, treatment, diseases
Description: πτυχιακή εργασία- Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας-Τμήμα Αισθητικής και κοσμητολογίας, 2017(α/α 8577)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13406
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Aritzi, Moisaki.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13406
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.