Εξαγωγικές επιδόσεις: Η περίπτωση των ελληνικών τυριών (Bachelor thesis)

Παπαδοπούλου, Ελένη


Η παρούσα εργασία εστιάζει στον κλάδο των τυριών, ένας κλάδος που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγροτική οικονομία. Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη της πορείας των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια και οι επιδόσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται ενδεικτικά τα τυριά που παράγονται στην Ελλάδα, μελετάται η κατανάλωση και η παραγωγή τυριών τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και οι μορφές τυριών που κυκλοφορούν. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η σημασία των εξαγωγών σε επίπεδο χώρας, η διαδικασία που ακολουθείται για τις εξαγωγές τυριών, οι έλεγχοι που γίνονται πριν την εξαγωγή, το μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται για τις εξαγωγές. Επίσης γίνεται αναφορά στις ποσότητες και στις τιμές που εξάγονται τα ελληνικά τυριά καθώς και οι χώρες εξαγωγής, στα είδη των εισαγόμενων τυριών και στις ποσότητες και τιμές που εισάγονται τυριά στην Ελλάδα καθώς και την προέλευση αυτών των εξαγωγών. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον ορισμό των εξαγωγικών επιδόσεων, στους παράγοντες που τις επηρεάζουν και στον τρόπο μέτρησης της εξαγωγικής επίδοσης. Επίσης αναφέρεται στον σχεδιασμό της έρευνας και στις μεθόδους συλλογής δεδομένων. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα τόσο της ποσοτικής όσο και της ποιοτικής έρευνας. Για την ποσοτική έρευνα χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο και για την ποιοτική έρευνα συνέντευξη βάθους σε εταιρεία που εξάγει τυριά.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής-Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων
Subject classification: Cheese--Varieties--Greece
Τυρί --Ποικιλίες--Ελλάδα
Exports--Greece
Εξαγωγές--Ελλάδα
Cheese industry--Greece
Βιομηχανία τυριού -- Ελλάδα
Keywords: εξαγωγές, ποσότητες, τυριά, εξαγωγική επίδοση;exports, quantities, cheeses, export performance
Description: πτυχιακή εργασία-Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής-Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων,2017(α/α 8598)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13389
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13389
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.