Προσδιορισμός Ελάχιστης Ανασταλτικής Συγκέντρωσης (MIC) σε Κινολόνες και Σύμπλοκα Μετάλλων (Bachelor thesis)

Ντουκουμέ, Παναγιώτα/ Διαμαντούλη, Αθανασία


Η ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση (MIC) έχει πολλές εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και στη καθημερινή ζωή. Ως εργαλείο έρευνας η MIC παρέχει μια ξεκάθαρη ενδεικτική σύγκριση της δραστικότητας ανάμεσα σε διαφορετικές ενώσεις.Της παρούσας μελέτης είναι να προσδιορισθεί η ελάχιστη ανασταλτική συγκέντρωση του αντιβιοτικού με σύμπλοκα μετάλλων που θα αναστέλλει την ορατή ανάπτυξη ενός μικροοργανισμού μετά από ολονύκτια επώαση. Ωστόσο εφαρμόσθηκε και μια μέθοδος παρακολούθησης on- line της κινητικής ανάπτυξης των μικροοργανισμών για 48 ώρες σε πλάκες ELISA στηριγμένη την οπτική απορρόφηση στα 600 nm παρουσία των υπό μελέτη αντιμικροβιακών παραγόντων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής /Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Subject classification: Quinolone antibacterial agents
Metal comlexes
Αντιβακτηριακοί παράγοντες κινολόνης
Συμπλέγματα μετάλλων
Keywords: MIC;Food;Industry;Technology;ΜIC;Τροφή;Βιομηχανία;Τεχνολογία
Description: Πτυχιακή εργασία-- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας &Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2015--7350
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13315
Table of contents: 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1.Ελάχιστη Ανασταλτική Συγκέντρωση (MIC) 5 1.1.1.Ορισμός Ελάχιστης Ανασταλτικής Συγκέντρωσης 5 1.2.Σύμπλοκα Μετάλλων (Metal Complexes)-Κινολόνες (Quinilones) Προσδέτες (Ligand) 6 1.2.1.Σύμπλοκα Μετάλλων (Metal Complexes) 6 1.2.2 Κινολόνες (Quinolones) 7 1.2.3. Προσδέτες (Ligands) 9 1.2.4. Αντιμικροβιακή δράση του συμπλόκου Μετάλλου- Κινολόνης 10 1.3. Βακτηριακά Στελέχη 11 1.3.1. Staphylococcus aureus 11 1.3.2. Escherichia coli 13 1.3.3. Bacillus subtilis 13 1.3.4. Xanthomonas campestris 15 1.4. ΣΚΟΠΟΣ 16 2. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 17 2.1. Μικροβιακά στελέχη 17 2.2. Θρεπτικά μέσα 17 2.2.1. Άλλα θρεπτικά μέσα 18 2.3. Ενοφθαλμισμός του στερεού μέσου ανάπτυξης με το Μικροοργανισμό 18 2.4. Συντήρηση μικροοργανισμών 19 2.5. Προκαλλιέργεια- Ενοφθαλμισμός του υγρού μέσου ανάπτυξης με το μικροοργανισμό από στερεή καλλιέργεια 19 2.6. Δείγματα για αντιμικροβιακή δράση 20 2.7. Όργανα 21 2.8. Προσδιορισμός MIC 21 2.9. Διαδικασία παρακολούθησης της ανάπτυξης με την επίδραση αντιμικροβιακών παραγόντων 23 3. AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25 3.1. Oxolinic acid 26 3.1.1. X.campestris 27 3.1.2. S.aureus 28 3.1.3. B.subtilis 29 3.1.4. E.coli 30 3.2. Flumequine 31 3.2.1.. X.campestris 32 3.2.2. S.aureus 33 3.2.3. B.subtilis 34 3.2.4. E.coli 35 3.3. Aραιώσεις αντιμικροβιακού και συμπλόκων μετάλλων 36 3.3.1.Επίδραση αντιμικροβιακού στην καμπύλη ανάπτυξης 37 4. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 41 5. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 43
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7350.pdfΠτυχιακή Εργασία2.58 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13315
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.