Αγροτικός συνεταιρισμός ''Πελεκάνος" : στάσεις και απόψεις των μελών για την συνεταιριστική τους οργάνωση (Bachelor thesis)

Μιχαηλίδου, Σόνια


Στην πτυχιακή αυτή αναλύεται η έννοια του συνεταιριστικού θεσμού και συγκεκριμένα των αγροτικών συνεταιρισμών, οι αρχές και οι αξίες στις οποίες βασίζονται, η ιστορία, οι κατηγορίες, οι δραστηριότητες και η νομοθεσία αυτών στην Ελλάδα, τα όργανα και τα συστήματα διοίκησης με βάση τα οποία λειτουργούν. Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά τα προβλήματα στην διοίκηση των συνεταιρισμών αλλά και οι συμπεριφορές των μελών προς την συνεταιριστική τους οργάνωση. Στην έρευνα εξετάζεται η περίπτωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος» και σκοπός αυτής είναι η διερεύνηση της συμπεριφοράς, της πίστης, της στάσης και των απόψεων των μελών απέναντι στο συνεργατικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου στα μέλη του Συνεταιρισμού και μέσω συνεντεύξεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στην γεωπόνο αυτού. Τα βασικότερα συμπεράσματα είναι πως τα μέλη μέσα από τον Συνεταιρισμό αποκτούν σιγουριά σχετικά με την πώληση του προϊόντος και την τιμή διάθεσης αυτού, ο Συνεταιρισμός συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, τα μέλη συμμετέχουν ενεργά και συνεργάζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, παρά την συνεργασία υπάρχουν προβλήματα εμπιστοσύνης και έχουν εμφανιστεί παρασιτικές συμπεριφορές μελών.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων
Subject classification: Agricultural Cooperative of Pelekanos
Αγροτικός Συνεταιρισμός ''Πελεκάνος''
Agriculture, Cooperative--Greece
(Γεωργικοί συνεταιρισμοί--΅Ελλάδα)
Keywords: Αγροτικός Συνεταιρισμός, Οργάνωση, Διοίκηση, Συμπεριφορά μελών. ;Agricultural Cooperative, Organization, Administration, Behavior of members.
Description: Πτυχιακή Εργασία - Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων, 2017 (α/α 8635)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13302
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13302
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.