Συλλήψεις ακμαίων του εντόμου Bactrocera oleae στην περιοχή Μηλιάδα του νομού Χαλκιδικής και σύνδεσή της με την προσβολή του καρπού. (Bachelor thesis)

ΣΑΡΑΦΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν να διερευνήσουμε κατά πόσο έχουμε πτήσεις του Bactrocera oleae, πριν γίνει η σκλήρυνση του ελαιοκάρπου. Επιπλέον, κύριος στόχος ήταν να παρατηρήσουμε, αν πριν την σκλήρυνση του ελαιοκάρπου (εν όσω αυτό δεν είναι ακόμη κατάλληλος για ωοτοκία) ο δάκος προκαλεί κάποια ζημία στο ελαιόδεντρο. Ο κύριος λόγος, που επιλέχθηκε το συγκεκριμένος θέμα, ήταν γιατί ο δάκος αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελαιοκομίας, αφού προκαλεί τεράστιες οικονομικές ζημίες μέσω της προσβολής του. Η ελιά δε, αποτελεί την κυριότερη καλλιέργεια στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στη Μεσόγειο, οπότε η οποιαδήποτε έρευνα, που αφορά το δάκο, είναι ωφέλιμη.
Institution and School/Department of submitter: ΣχολήΤεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα φυτικής παραγωγής
Subject classification: Olive fly
Olive--Diseases and pests--Greece--Challkidiki
Ελιά--Εχθροί και ασθένειες--Ελλάδα--Χαλκιδική
Δάκος της ελιάς
Keywords: ακμαία, έντομα, ελιά, καρπός, Χαλκιδική , Μηλιάδα;prosperity, insects, olive, fruit, Halkidiki, Miliada, Bactrocera oleae
Description: πτυχιακή εργασία-Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα φυτικής παραγωγής , 2017 (α/α 8470)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13025
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13025
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.