Πως παρουσιάζεται ο θεσμός της οικογένειας μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου από το 1960-2016 (Bachelor thesis)

Ζγούρη, Μαρία


Στην συγκεκριμένη ερευνητική εργασία, ερευνάται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της κοινωνίας, η οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα ερευνούμε την ελληνική οικογένεια και το πώς αυτή εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο από το 1960 έως σήμερα. Ποιες βασικές διαφορές παρατηρούνται και κατά πόσο αυτές έγιναν σταδιακά μέσα στο χρόνο. Πώς εξελίσσονται οι οικογενειακές σχέσεις και πως συνδέεται αυτή η αλλαγή με τα υπόλοιπα γεγονότα. Αναλύουμε βασικά φαινόμενα όπως ο αριθμός των μελών, τα είδη οικογενειών, ο ρόλος του κάθε μέλους, η ισότητα σε κάθε οικογένεια, η οικονομική κατάσταση και ανεξαρτησία του καθενός. Μια τέτοια μελέτη, μπορεί να μας βοηθήσει στο να δικαιολογήσουμε με βάση τα γεγονότα τις αλλαγές που συμβαίνουν, καθώς και να γνωρίζουμε την εξέλιξη του τόσο σημαντικού θεσμού για την ανθρωπότητα, της οικογένειας μέσα στον χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιλέχθηκε σαν αντικείμενο για μελέτη η τέχνη του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκα στον ελληνικό κινηματογράφο και τις ελληνικές ταινίες για τον απλό λόγο ότι αναλύω μονάχα την ελληνική οικογένεια.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας - Τμήμα Προσχολικής Αγωγής
Subject classification: Οικογένειες στις κινηματογραφικές ταινίες -- Ελλάδα
Families in motion pictures -- Greece
Keywords: θεσμός οικογένειας;family institution;ελληνικές ταινίες;Greek movies;εξέλιξη;development
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας - Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, 2016 (α/α 8332)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12817
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Subject classification: Οικογένειες στις κινηματογραφικές ταινίες -- Ελλάδα
Families in motion pictures -- Greece
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας - Τμήμα Προσχολικής Αγωγής
Publication date: 2016-12-06
Bibliographic citation: Ζγούρη, Μ. (2016). Πως παρουσιάζεται ο θεσμός της οικογένειας μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου από το 1960-2016 (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Στην συγκεκριμένη ερευνητική εργασία, ερευνάται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της κοινωνίας, η οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα ερευνούμε την ελληνική οικογένεια και το πώς αυτή εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο από το 1960 έως σήμερα. Ποιες βασικές διαφορές παρατηρούνται και κατά πόσο αυτές έγιναν σταδιακά μέσα στο χρόνο. Πώς εξελίσσονται οι οικογενειακές σχέσεις και πως συνδέεται αυτή η αλλαγή με τα υπόλοιπα γεγονότα. Αναλύουμε βασικά φαινόμενα όπως ο αριθμός των μελών, τα είδη οικογενειών, ο ρόλος του κάθε μέλους, η ισότητα σε κάθε οικογένεια, η οικονομική κατάσταση και ανεξαρτησία του καθενός. Μια τέτοια μελέτη, μπορεί να μας βοηθήσει στο να δικαιολογήσουμε με βάση τα γεγονότα τις αλλαγές που συμβαίνουν, καθώς και να γνωρίζουμε την εξέλιξη του τόσο σημαντικού θεσμού για την ανθρωπότητα, της οικογένειας μέσα στον χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιλέχθηκε σαν αντικείμενο για μελέτη η τέχνη του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκα στον ελληνικό κινηματογράφο και τις ελληνικές ταινίες για τον απλό λόγο ότι αναλύω μονάχα την ελληνική οικογένεια.
Advisor name: Ψάλτη , Μαρία
Examining committee: Ψάλτη, Μαρία
Publishing department/division: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας / Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας
Publishing institution: teithe
Number of pages: σ. 50
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12817
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.