Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο Νομό Σερρών (Bachelor thesis)

Τραγανάκης, Αντώνης


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΤραγανάκης, Αντώνηςel
dc.date.accessioned2020-12-24T23:45:03Z-
dc.date.available2020-12-24T23:45:03Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12813-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, 2016 (α/α 8342)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectμορφέςel
dc.subjectformsen
dc.subjectτουρισμούel
dc.subjecttourismen
dc.subjectΝομός Σερρώνel
dc.subjectPrefecture of Serresen
dc.subjectαειφορίαel
dc.subjectsustainabilityen
dc.subjectανάπτυξηel
dc.subjectdevelopmenten
dc.titleΟι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο Νομό Σερρών-
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationΤουρισμός -- Ελλάδα -- Σέρρεςel
heal.classificationTourism -- Greece -- Serresen
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Διοίκησης & Οικονομίας / Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.publicationDate2016-12-09-
heal.bibliographicCitationΤραγανάκης, Α. (2016). Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο Νομό Σερρών (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.el
heal.abstractΗ παρούσα εργασία αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα αυτές που παρατηρούνται στο νομό Σερρών. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα γενικά χαρακτηριστικά του τουρισμού. Αρχικά αναπτύσσεται η ιστορική-εξελικτική πορεία του τουρισμού μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Παρουσιάζονται επίσης και διάφορες έννοιες που είναι σχετικές με τον τουρισμό, το μεγαλύτερο όμως μέρος του κεφαλαίου έχει να κάνει με τις κατηγορίες-διακρίσεις του τουρισμού και τα είδη του. Στο δεύτερο κεφάλαιο, έπειτα από την ανάλυση του όρου τουρισμός τις κατηγορίες και τα είδη του (πρώτο κεφάλαιο) επικεντρώνεται στον εναλλακτικό τουρισμό παραθέτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του σε πρώτο βαθμό την έννοια γύρω από αυτόν, τις επιπτώσεις του σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο και τους λόγους που με το πέρασμα των χρόνων οι τουρίστες τον επιλέγουν όλο και περισσότερο αντί του μαζικού τουρισμού. Επιπλέον, σε αυτό το κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη παρουσίαση του όρου ‘’αειφορία’’ και μέσω της έννοιας, των στόχων και των βασικών της αρχών κατανοούμε γιατί είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τον εναλλακτικό τουρισμό. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά εξ’ ολοκλήρου το νομό Σερρών. Γίνεται μια σύντομη επισκόπηση του νομού ξεκινώντας από την ιστορία της πόλης, την οχύρωση της και τους κατακτητές που κατά καιρούς είχαν στην κατοχή τους το νομό ή μέρος αυτού. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τα γεωγραφικά στοιχεία ολόκληρου του νομού, τις δραστηριότητες που οι κάτοικοι αναπτύσσουν καθώς και παράγονται. Εν συντομία αναφέρονται επίσης και ορισμένα αξιοθέατα που έχει την ευκαιρία να δει ο τουρίστας εάν επισκεφθεί τις Σέρρες. Το τέταρτο κεφάλαιο είναι και το κύριο σκέλος της εργασίας. Έχει να κάνει με τα είδη του εναλλακτικού τουρισμού που παρατηρούνται στο νομό Σερρών. Μέσω των κατηγοριών-διακρίσεων του τουρισμού παρουσιάζονται επίσης δημοφιλείς περιοχές του νομού που συνδέονται άμεσα με τον εναλλακτικό τουρισμό. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο γνωρίζουμε τον όρο της ανάπτυξης και της τοπικής ανάπτυξης που αφορά έναν συγκεκριμένο τόπο. Επιπλέον συνεχίζεται με τον τουριστικό σχεδιασμό, τις προσεγγίσεις και τα στάδια του. Τέλος επιγραμματικά δηλώνεται τι σημαίνει η προβολή ως μέσο ανάπτυξης ενός προορισμού ή μιας τοπικής κοινωνίας.el
heal.advisorNameΑβδημιώτης, Σπύροςel
heal.committeeMemberNameΑβδημιώτης, Σπύροςel
heal.academicPublisherΣχολή Διοίκησης & Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPagesσ. 41-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12813
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.