Θρεπτικές ουσίες ζωοτροφών (υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες) (Bachelor thesis)

Σουλάκη, Αικατερίνη


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣουλάκη, Αικατερίνηel
dc.date.accessioned2020-11-19T20:21:47Z-
dc.date.available2020-11-19T20:21:47Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12529-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--Σχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής--Τμήμα Ζωικής Παραγωγής,2015--7090el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectζωοτροφέςel
dc.subjectθρεπτικές ουσίεςel
dc.subjectυδατάνθρακεςel
dc.subjectλιπίδιαel
dc.subjectπρωτεΐνεςel
dc.subjectpet fooden
dc.subjectNutrientsen
dc.subjectcarbohydratesen
dc.subjectlipidsen
dc.subjectproteinsen
dc.titleΘρεπτικές ουσίες ζωοτροφών (υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες)el
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακήel
heal.classificationΖωοτροφέςel
heal.classificationFeedsen
heal.classificationΔιατροφή ζώωνel
heal.classificationAnimal nutritionen
heal.identifier.secondary7090-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Ζωικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2015-10-08-
heal.bibliographicCitation<<ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΥΛΑΚΗ>>, <<ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ, ΛΙΠΙΔΙΑ, ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ)>>, <<Σχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Ζωικής Παραγωγής>>, <<Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης>>, <<2015>>el
heal.abstractΖωοτροφές είναι οποιαδήποτε τροφή η οποία μετά την πρόσληψή της μπορεί να πεφθεί, να αφομοιωθεί και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό του ζώου. Οι ζωοτροφές προκειμένου να επιτελέσουν τον ρόλο τους πρέπει να περιέχουν θρεπτικά συστατικά και να μην περιέχουν βλαπτικούς για την υγεία του ζώου παράγοντες ή αν περιέχουν να βρίσκονται σε ποσότητες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του ζώου, ενώ μπορούν να περιέχουν αδρανή συστατικά. Τα θρεπτικά συστατικά είναι ουσίες που μετέχουν στον μεταβολισμό του ζώου. Αυτά είναι οι πρωτεΐνες, τα λίπη, οι υδατάνθρακες και τα μακροστοιχεία, όπως και τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες που συμβάλουν σε μικρές ποσότητες στις λειτουργίες του ζώου. Τα θρεπτικά συστατικά που θα μας απασχολήσουν στην συγκεκριμένη εργασία είναι οι υδατάνθρακες και η διάκρισή τους, οι πρωτεΐνες με την δομή, τον βιολογικό τους ρόλο, τις διαιτητικές τους πηγές καθώς και τις επιρροές και την λειτουργία τους, και τέλος με τα λιπίδια, τις λιπαρές ουσίες και την σημασία τους στις ζωοτροφές. Όλες αυτές οι πληροφορίες θα παρατεθούν με βάση την διάκριση των ζωοτροφών σε κατηγορίες ανάλογα τον όγκο και την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Κλείνοντας, θα ασχοληθούμε με την διάκριση των φυτών σε αγρωστώδη και ψυχανθή, εκτιμώντας τα ως ζωοτροφές και αναφέροντας την κάθε ζωοτροφή ξεχωριστά, παρουσιάζοντας την περιεκτικότητά τους στα θρεπτικά συστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, με αναλυτικότερο τρόπο.el
heal.abstractFeed is any food which after it recruitment can be digested, assimilated and used by the organism of the animal. Feed in order to fulfill their role must contain nutrients and do not contain harmful to the animal health factors or if they contain be in quantities that do not pose a risk to animal health, and may contain inactive ingredients. Nutrients are substances involved in the metabolism of the animal. These are proteins, fats, carbohydrates and macro elements, as trace elements and vitamins contribute small amounts to the functions of the animal. The nutrients that will concern us in this work are carbohydrates and to separate the proteins structure, their biological role, the dietary sources and the influences and operations, and finally with lipids, fats and their importance in animal feed. All this information will be listed based on the discrimination feed into categories according to the volume and the content of nutrients. Finally, we will deal with the discrimination of plants in grasses and legumes, whereas as feed and indicating each feed separately, showing their content of the nutrients mentioned above, in finer detail .en
heal.tableOfContentsΠίνακας Περιεχομένων Κεφ. Περιεχόμενα Σελ. 1. Πρόλογος 5 2.1. Περίληψη 7 2.2. Abstract 8 3. Γενικά 9 4. Ζωοτροφές 10 4.1 Διάκριση απλών ζωοτροφών 11 4.2 Διάκριση συμπυκνωμένων ζωοτροφών 11 5 Εκτίμηση ζωοτροφών 12 6 Υδατάνθρακες 14 6.1 Διάκριση υδατανθράκων 17 7 Πρωτεΐνες 19 7.1 Γενικά 19 7.2 Δομή 20 7.3 Βιολογικός ρόλος και διαιτητικές πηγές 22 7.4 Επιρροές και λειτουργία 23 8 Λιπίδια 24 8.1 Ορισμοί 24 8.2 Λιπαρές ουσίες και η σημασία τους στις ζωοτροφές 24 9. Διάκριση αγρωστωδών φυτών 26 10. Διάκριση ψυχανθών φυτών 31 11. Συμπεράσματα 39 12. Βιβλιογραφία 40el
heal.advisorNameΜΠΑΜΠΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣel
heal.committeeMemberNameΜΠΑΜΠΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Ζωικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages40-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12529
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.