ERIOPHYIDAE στην Καλλιέργεια της Ελιάς στην Περιοχή Καταχά Πιερίας (Bachelor thesis)

Ιωσηφίδης, Αχιλλέας


ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παρουσιάζονται οι διάφορες ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, οι αποδόσεις τους, οι απαιτήσεις τους σε νερό και θρεπτικά συστατικά και γενικά οι εδαφοκλιματολογικές τους απαιτήσεις. Αναφέρονται τα σημαντικότερα έντομα που προσβάλλουν την ελιά όπως ο δάκος, ο πυρηνοτρήτης, το λεκάνιο, η πολίνια, η μαργαρόνια , ο φλοιοτρίβης, ο ρυγχίτης κ.α Ακόμη παρουσιάζονται τα ακάρεα Eriophyidae που προκαλούν ζημίες στην ελαιοπαραγωγή όπως ερίνωση, συστροφές φύλλων, διογκώσεις οφθαλμών, παραμορφώσεις βλάστησης , βράχυνση μεσογονάτιων διαστημάτων, βλαστομανία, δερματώσεις, μεταχρωματισμοί φύλλων, παραμορφώσεις βλαστών, φύλλων και καρπών, καταστροφή ανθέων και πρόωρη πτώση αυτών. Παρουσιάζονται επίσης τα διαφορετικά είδη των Eriophyidae , οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους και τα είδη που ανήκουν, τα οποία είναι : 1. Aceria (Eriophyes) oleae 2. Aceria olive 3. Aculops benakii 4. Aculus solearing 5. Tegonotus soleae 6. Oxygenus maxwelli 7. Oxygenus niloticus 8. Tegolophus hassani 9. Dirtymacus athiasellus Τέλος επισημαίνονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εργασία αυτή καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης της δράσης των ακάρεων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Subject classification: Ελιά--Ποικιλίες--Ελλάδα
Olive--Varieties--Greece
Ελιά--Εχθροί και ασθένειες--Ελλάδα--Καταχάς (Πιερία)
Olive--Diseases and pests--Greece--Katachas (Pieria)
Keywords: ελιά;ακάρεα Eriophyidae;ζημίες;έντομα της ελιάς;olive;Eriophyidae mites;damage;olive insects
Description: Πτυχιακή Εργασία-Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής. 2018 (10209)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12508
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12508
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.