Εξωτικά φυτικά λίπη και έλαια σε καλλυντικά σκευάσματα (Bachelor thesis)

Γεωργιάδου, Ελευθερία


Όταν μού ανατέθηκε να συντάξω μια πτυχιακή εργασία πάνω στα εξωτικά λίπη και έλαια, σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να ερευνήσω ένα θέμα το οποίο αποτελεί για μένα πεδίο ενδιαφέροντος. Η πορεία απέδειξε ότι η επιλογή του θέματος δικαίωσε το αποτέλεσμα καθώς οι μήνες συγγραφής της εργασίας με βοήθησαν να έρθω ακόμα πιο κοντά στο αντικείμενο. Η έρευνα ξεκίνησε αναζητώντας και συγκεντρώνοντας γενικές πληροφορίες για το κάθε ένα από τα έλαια, έτσι ώστε να μπορέσω να δομήσω την εργασία μου. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες δεν τις συμπεριέλαβα στην εργασία γιατί σκοπός μου ήταν να εντοπίσω κοινούς τόπους ανάμεσα στα έλαια, δηλαδή χαρακτηριστικά τα οποία επαναλαμβάνονται. Με αυτόν τον τρόπο η έρευνα θα είχε αποτέλεσμα και η εργασία θα είχε μια ομοιόμορφη ροή. Επέλεξα για το κάθε ένα από τα έλαια να μιλήσω για τον καρπό του, τη μέθοδο παραλαβής του, τα συστατικά και τις ιδιότητές του. Έτσι θα μού είναι πιο εύκολο να προβώ σε ασφαλή συμπεράσματα. Η πορεία προς την ολοκλήρωση της εργασίας με έκανε να καταλάβω πως το θέμα που μού δόθηκε έχει θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον, γι΄αυτό και προσπάθησα να το φέρω εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας/Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας
Subject classification: Herbal cosmetics.
Essences and essential oils—Physiological effect
Καλλυντικά από βότανα.
Αιθέρια και αιθέρια έλαια - Φυσιολογική επίδραση
Keywords: Έλαια;Λίπη;Καλληντικά;Olive;Fats;Cosmetics
Description: Πτυχιακή εργασία--Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας--Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας,2017--9166
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12241
Table of contents: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ………………………………………………………. σελ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ARGANOIL 1.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ………………………………………. σελ 2 1.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ………………………………….......... σελ 3 1.2.1 Ο ΚΑΡΠΟΣ…………………………………………………. σελ 3 1.3 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ………………………... σελ 3 1.3.1 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ…………………………….. σελ 3 1.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ……………………………………….. σελ 5 1.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ……………………………………….. σελ 5 1.5.1 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ…………... σελ 5 1.5.2 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ……………………………. σελ 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 NEEMOIL 2.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…..…………….………………...... σελ 7 2.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ……………………………………... σελ 8 2.2.1 ΤΑ ΑΝΘΗ………………………………………………..... σελ 8 2.2.2 Ο ΚΑΡΠΟΣ …………………………………………….... σελ 8 2.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ……………...……..... σελ 9 2.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ………………………………….….. σελ 10 2.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ………………………………….…... σελ 10 2.5.1 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ…………………………..…… σελ 10 2.5.2 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ …………….…… σελ11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 SHEABUTTER 3.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΦΥΤΟΥ……………..……………........... σελ 12 3.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………… σελ 13 3.2.1 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ…………………………………………...… σελ 13 3.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ………………. σελ 14 3.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ………………………………. σελ 16 3.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ…………………….……….… σελ 16 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 MARULAOIL 4.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ……………..……………...…… σελ 18 4.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ………………………………….. σελ 19 4.2.1 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ………………………………………. ……. σελ 19 4.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΥ………………….….. σελ 19 4.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………… σελ 20 4.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ………………………………….. .. σελ 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 MACADAMIAOIL 5.1 ΠΡΟΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…………….…………………….. σελ 22 5.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………... σελ 23 5.2.1 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ…………………………………………….. σελ 23 5.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………… σελ 24 5.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………… σελ 24 5.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ……………………………...….…. σελ 25 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 AVELLANAOIL 6.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ……….………………………..... σελ 26 6.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ………………………………...…. σελ 27 6.2.1 ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ……………………………………………. σελ 27 6.2.2 ΤΑ ΑΝΘΗ……………………………………………….. σελ 28 6.2.3 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ…………………………………………....... σελ 28 6.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………….. σελ 29 6.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ……………………………….…… σελ 29 6.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………….. σελ 30 ΚΕΦΑΛΑΙΟ7 BAOBABOIL 7.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ……………..……………….…… σελ 31 7.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ……………………………….…… σελ 32 7.2.1 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ……………………………………………… σελ 32 7.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………….. σελ 33 7.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ……………………………………. σελ 33 7.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ………………………………….…. σελ 34 ΚΕΦΑΛΑΙΟ8 MΑNGOBUTTER 8.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…………….……………………. σελ 35 8.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………… σελ 36 8.2.1 ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ…………………………………………… σελ 36 8.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ……………………. σελ 36 8.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ……………………….…...…. σελ 37 8.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ……………………….………. σελ 37 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ACAIOIL 9.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ………………………………….. σελ 39 9.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………… σελ 40 9.2.1 ΟΙ ΚΑΡΟΙ……………………………………………….. σελ 40 9.3 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………… σελ 40 9.4 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ……………………………………. σελ 41 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 COCONUTOIL 10.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…………..…………………….. σελ 42 10.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ………………………………….. σελ 43 10.2.1 ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ…………………………………………... σελ 43 10.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ………………...… σελ 43 10.3.1 ΞΗΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ……………………………………. σελ 43 10.3.2 ΥΓΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ……………………………….……. σελ 44 10.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ………………………………..….. σελ 44 10.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ……………………………….…... σελ 45 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 MORINGA OIL 11.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………. σελ 46 11.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………... σελ 47 11.2.1 ΤΑ ΑΝΘΗ……………………………………………… σελ 47 11.2.2 ΟΙ ΚΑΡΠΟΙΒ…………………………………………... σελ 47 11.3 ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………....σελ 48 11.4 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………... σελ 48 11.5 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ…………………………………… σελ 49 11.5.1 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ………………………… σελ 49 11.5.2 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ……………………...… σελ 49 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 CUPUACUBUTTER 12.1 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΥΤΟΥ…………………………………. σελ 50 12.2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΥΤΟΥ………………………………...... σελ 51 12.2.1 Ο ΚΑΡΠΟΣ……………………………………………. σελ 51 12.3 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ……………………………… σελ 51 12.4 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ………………………………. σελ 52 ΕΠΙΛΟΓΟΣ…………………………………………………..... σελ 53 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ………………………………………….……. σελ 54
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12241
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.