Διατροφική ετικέτα και επισήμανση τροφίμων (Bachelor thesis)
Γεκενίδου, Δέσποινα/ Κουκουζάς, Κωνσταντίνος/ Μίγγα, Σοφία
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Γεκενίδου, Δέσποινα | el |
dc.contributor.author | Κουκουζάς, Κωνσταντίνος | el |
dc.contributor.author | Μίγγα, Σοφία | el |
dc.date.accessioned | 2020-06-19T10:43:12Z | - |
dc.date.available | 2020-06-19T10:43:12Z | - |
dc.identifier.uri | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12042 | - |
dc.description | Εισαγωγή: Οι διατροφικές ετικέτες, είναι οι ετικέτες που βρίσκονται στα τρόφιμα και περιγράφουν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και προορίζονται για να καθοδηγήσουν τον καταναλωτή στην σωστή επιλογή τους. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τις διατροφικές ετικέτες με σκοπό να ενημερωθούν για την περιεκτικότητα των τροφίμων αλλά και για τον έλεγχο της διατροφής τους. | el |
dc.rights | Default License | - |
dc.subject | Ετικέτα | el |
dc.subject | Τρόφιμα | el |
dc.subject | Νομοθεσία | el |
dc.subject | Καταναλωτές | el |
dc.subject | Label | en |
dc.subject | Foods | en |
dc.subject | Consumers | en |
dc.subject | Legislation | en |
dc.title | Διατροφική ετικέτα και επισήμανση τροφίμων | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.type.en | Bachelor thesis | en |
heal.generalDescription | Πτυχιακή | el |
heal.classification | Food—Labeling. | en |
heal.classification | Φαγητό--Επισήμανση. | el |
heal.classification | Consumers--Decision making | en |
heal.classification | Καταναλωτές--Λήψη αποφάσεων | el |
heal.contributorName | ΓΕΚΕΝΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ | el |
heal.contributorName | ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | el |
heal.contributorName | ΜΙΓΓΑ, ΣΟΦΙΑ | - |
heal.identifier.secondary | 9020 | - |
heal.language | el | - |
heal.access | account | - |
heal.recordProvider | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
heal.publicationDate | 2017-10-17 | - |
heal.bibliographicCitation | << ΓΕΚΕΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΜΙΓΓΑ ΣΟΦΙΑ>>, <<ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ>>, <<Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας>>, <<Διαθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος>>, <<2017>> | el |
heal.abstract | • Εισαγωγή: Οι διατροφικές ετικέτες, είναι οι ετικέτες που βρίσκονται στα τρόφιμα και περιγράφουν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και προορίζονται για να καθοδηγήσουν τον καταναλωτή στην σωστή επιλογή τους. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τις διατροφικές ετικέτες με σκοπό να ενημερωθούν για την περιεκτικότητα των τροφίμων αλλά και για τον έλεγχο της διατροφής τους. • • Σκοπός: Εξετάζεται η ανάγνωση των διατροφικών ετικετών από τον γενικό πληθυσμό και αν το φύλο, το εισόδημα, η συχνότητα γυμναστικής επηρεάζουν σε αυτό το κομμάτι. Επιπλέον, διερευνώνται τα κριτήρια επιλογής αγοράς των τροφίμων, το συνολικό ποσό που ξοδεύουν γι’ αυτά και τέλος, οι λόγοι για τους οποίους αποφεύγουν την ανάγνωση των ετικετών. • • Μεθοδολογία: Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1200 κάτοικοι διαφόρων ηλικιών από τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης και Σερρών. Έπειτα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων και την συλλογή των δεδομένων στο πρόγραμμα Excel, έγινε επεξεργασία και γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων. • • Συμπέρασμα: Από τα αποτελέσματα φαίνεται, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, δηλαδή το 85% γνωρίζει ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή της διατροφικής ετικέτας. Επίσης, το 42% των ατόμων διαβάζει συχνά την ετικέτα των τροφίμων και επηρεάζεται από τις πληροφορίες της κατά την αγορά των τροφίμων. Τέλος, το 36% των ατόμων εξετάζει και τους διατροφικούς ισχυρισμούς που υπάρχουν επάνω στην ετικέτα. | el |
heal.abstract | • Introduction: Food labels are the labels found in food that describe the nutrient content of foods and are intended to guide the consumer in choosing the right food. In recent years, more and more people have been reading their nutrition labels in order to be informed about their food content and their diet. • • Purpose: In this research is being considered the reading of food labels from the general population and whether sex, income, fitness frequency affect in this. In addition, the criteria for choosing the food market, the total amount spent on them and the reasons why they avoid reading the labels are being explored. • • Methodology: The survey involved 1200 residents of different ages from the prefectures of Attica, Evia, Thessaloniki and Serres. . After completing questionnaires and collecting data in Excel, the results were edited and plotted. • • Conclusion: The results show that the majority of respondents, almost 85% of them, are aware of the mandatory labeling of the nutrition label. Also, 42% of people often read the food label and are affected by their food information. Finally, 36% of people also look at the nutritional claims on the label. | en |
heal.advisorName | ΚΥΡΑΝΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ | el |
heal.committeeMemberName | ΚΥΡΑΝΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
heal.academicPublisherID | ihu | - |
heal.numberOfPages | 116 | - |
heal.fullTextAvailability | false | - |
heal.type.el | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12042
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.