Διατροφική ετικέτα και επισήμανση τροφίμων (Bachelor thesis)

Γεκενίδου, Δέσποινα/ Κουκουζάς, Κωνσταντίνος/ Μίγγα, Σοφία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓεκενίδου, Δέσποιναel
dc.contributor.authorΚουκουζάς, Κωνσταντίνοςel
dc.contributor.authorΜίγγα, Σοφίαel
dc.date.accessioned2020-06-19T10:43:12Z-
dc.date.available2020-06-19T10:43:12Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12042-
dc.descriptionΕισαγωγή: Οι διατροφικές ετικέτες, είναι οι ετικέτες που βρίσκονται στα τρόφιμα και περιγράφουν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και προορίζονται για να καθοδηγήσουν τον καταναλωτή στην σωστή επιλογή τους. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τις διατροφικές ετικέτες με σκοπό να ενημερωθούν για την περιεκτικότητα των τροφίμων αλλά και για τον έλεγχο της διατροφής τους.el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΕτικέταel
dc.subjectΤρόφιμαel
dc.subjectΝομοθεσίαel
dc.subjectΚαταναλωτέςel
dc.subjectLabelen
dc.subjectFoodsen
dc.subjectConsumersen
dc.subjectLegislationen
dc.titleΔιατροφική ετικέτα και επισήμανση τροφίμωνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακήel
heal.classificationFood—Labeling.en
heal.classificationΦαγητό--Επισήμανση.el
heal.classificationConsumers--Decision makingen
heal.classificationΚαταναλωτές--Λήψη αποφάσεωνel
heal.contributorNameΓΕΚΕΝΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑel
heal.contributorNameΚΟΥΚΟΥΖΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣel
heal.contributorNameΜΙΓΓΑ, ΣΟΦΙΑ-
heal.identifier.secondary9020-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2017-10-17-
heal.bibliographicCitation<< ΓΕΚΕΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΜΙΓΓΑ ΣΟΦΙΑ>>, <<ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ>>, <<Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας>>, <<Διαθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος>>, <<2017>>el
heal.abstract• Εισαγωγή: Οι διατροφικές ετικέτες, είναι οι ετικέτες που βρίσκονται στα τρόφιμα και περιγράφουν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και προορίζονται για να καθοδηγήσουν τον καταναλωτή στην σωστή επιλογή τους. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν τις διατροφικές ετικέτες με σκοπό να ενημερωθούν για την περιεκτικότητα των τροφίμων αλλά και για τον έλεγχο της διατροφής τους. • • Σκοπός: Εξετάζεται η ανάγνωση των διατροφικών ετικετών από τον γενικό πληθυσμό και αν το φύλο, το εισόδημα, η συχνότητα γυμναστικής επηρεάζουν σε αυτό το κομμάτι. Επιπλέον, διερευνώνται τα κριτήρια επιλογής αγοράς των τροφίμων, το συνολικό ποσό που ξοδεύουν γι’ αυτά και τέλος, οι λόγοι για τους οποίους αποφεύγουν την ανάγνωση των ετικετών. • • Μεθοδολογία: Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1200 κάτοικοι διαφόρων ηλικιών από τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης και Σερρών. Έπειτα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων και την συλλογή των δεδομένων στο πρόγραμμα Excel, έγινε επεξεργασία και γραφική απεικόνιση των αποτελεσμάτων. • • Συμπέρασμα: Από τα αποτελέσματα φαίνεται, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, δηλαδή το 85% γνωρίζει ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή της διατροφικής ετικέτας. Επίσης, το 42% των ατόμων διαβάζει συχνά την ετικέτα των τροφίμων και επηρεάζεται από τις πληροφορίες της κατά την αγορά των τροφίμων. Τέλος, το 36% των ατόμων εξετάζει και τους διατροφικούς ισχυρισμούς που υπάρχουν επάνω στην ετικέτα.el
heal.abstract• Introduction: Food labels are the labels found in food that describe the nutrient content of foods and are intended to guide the consumer in choosing the right food. In recent years, more and more people have been reading their nutrition labels in order to be informed about their food content and their diet. • • Purpose: In this research is being considered the reading of food labels from the general population and whether sex, income, fitness frequency affect in this. In addition, the criteria for choosing the food market, the total amount spent on them and the reasons why they avoid reading the labels are being explored. • • Methodology: The survey involved 1200 residents of different ages from the prefectures of Attica, Evia, Thessaloniki and Serres. . After completing questionnaires and collecting data in Excel, the results were edited and plotted. • • Conclusion: The results show that the majority of respondents, almost 85% of them, are aware of the mandatory labeling of the nutrition label. Also, 42% of people often read the food label and are affected by their food information. Finally, 36% of people also look at the nutritional claims on the label.en
heal.advisorNameΚΥΡΑΝΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣel
heal.committeeMemberNameΚΥΡΑΝΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages116-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12042
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.