Σταφυλόκοκκος (Bachelor thesis)

Νωτούδας, Χρήστος/ Πέσιος, Στέλιος/ Παπαδοπούλου, Μαρία


Ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας είναι ένα από τα 40 ειδή που ανήκουν στο γένος σταφυλόκοκκου και είναι ένα Gram-θετικό βακτήριο. Αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας τόσο του ανθρωπινού σώματος όσο και των ζώων ,κυρίως της χλωρίδας του δέρματος και σπανιότερα της χλωρίδας του βλεννογόνου. Αν και ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας δεν είναι συνήθως παθολογικός, ασθενείς που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης κάποιας λοίμωξης. Αυτές οι λοιμώξεις συμβαίνουν κυρίως ενδονοσοκομειακά.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Νοσηλευτικής
Subject classification: Staphylococcus
Σταφυλόκοκκος
Keywords: Σταφυλόκοκκος;Θεραπεία;Διάγνωση;Πρόληψη;Prevention;Diagnosis;Treatment;Staphylococcus
Description: Ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας είναι ένα από τα 40 ειδή που ανήκουν στο γένος σταφυλόκοκκου και είναι ένα Gram-θετικό βακτήριο. Αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας τόσο του ανθρωπινού σώματος όσο και των ζώων ,κυρίως της χλωρίδας του δέρματος και σπανιότερα της χλωρίδας του βλεννογόνου.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12029
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή
Subject classification: Staphylococcus
Σταφυλόκοκκος
Name(s) of contributor(s): ΓΑΛΟΒΑΤΣΕΑ-ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Νοσηλευτικής
Publication date: 2017-10-20
Bibliographic citation: <<ΝΩΤΟΥΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΕΣΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ>>, <<ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ>>, <<Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Νοσηλευτικής>>, <<Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος>>, <<2017>>
Abstract: Ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας είναι ένα από τα 40 ειδή που ανήκουν στο γένος σταφυλόκοκκου και είναι ένα Gram-θετικό βακτήριο. Αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας τόσο του ανθρωπινού σώματος όσο και των ζώων ,κυρίως της χλωρίδας του δέρματος και σπανιότερα της χλωρίδας του βλεννογόνου. Αν και ο σταφυλόκοκκος της επιδερμίδας δεν είναι συνήθως παθολογικός, ασθενείς που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης κάποιας λοίμωξης. Αυτές οι λοιμώξεις συμβαίνουν κυρίως ενδονοσοκομειακά.
Table of contents: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 ΓΕΝΙΚΑ ......................................................................... Σελ. 3 1.2 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ................................. Σελ. 10 1.3 ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ...................................................... Σελ. 15 1.4 ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ............................................ Σελ. 19 1.5 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΖΥΜΩΝ .................. Σελ. 20 1.6 ΠΑΘΟΓΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗ ................................................. Σελ. 25 1.7 ΔΙΑΓΝΩΣΗ .................................................................... Σελ 28 1.8 ΘΕΡΑΠΕΙΑ .............................................. .....................Σελ. 30 1.9 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ …………………...... Σελ. 32 1.10 ΚΟΑΓΚΟΥΑΛΑΣΗ - ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΙ……………………………………… Σελ. 33 1.11 ΚΟΑΓΚΟΥΑΛΑΣΗ - ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΙ……………………………………… Σελ. 41 1.12 ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘΙΚΙΛΛΙΝΗ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ…………………………………… Σελ. 49
Advisor name: ΓΑΛΟΒΑΤΣΕΑ-ΚΑΝΕΛΛΟΥ , ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Examining committee: ΓΑΛΟΒΑΤΣΕΑ-ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Publishing department/division: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Νοσηλευτικής
Publishing institution: ihu
Number of pages: 55 σ.
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12029
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.