Ανάπτυξη εμπορικού σήματος. Η περίπτωση των ροδακινοπαραγωγών Αλμωπίας. (Bachelor thesis)

Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης


Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα ως προς την ανάπτυξη εμπορικού σήματος από τους ροδακινοπαραγωγούς της Αλμωπίας. Πιο αναλυτικά γίνεται παρουσίαση των χαρακτηριστικών του εμπορικού σήματος και της διαδικασίας διαμόρφωσης του. Στη συνέχεια η μελέτη εστιάζει στην παραγωγή των ροδάκινων στην περιοχή της Αλμωπίας, όπου παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της περιοχής και τις δράσεις για την παραγωγή του ροδάκινου. Στη συνέχεια η μελέτη επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας και στα αποτελέσματα της προσωπικής έρευνας. Τέλος, καταγράφονται οι προτάσεις και τα γενικά συμπεράσματα, οι περιορισμοί της έρευνας και οι προτάσεις για μελλοντικές μελέτες. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αφορά την πρωτογενή έρευνα, η οποία επιτεύχθηκε με τη συμβολή ερωτηματολογίου σε ένα δείγμα. Πρόκειται με άλλα λόγια για μία έρευνα, που βασίζεται στις εκτιμήσεις των παραγωγών ροδάκινων στην Αλμωπία ως προς την χρήση της εμπορικής επωνυμίας στα προϊόντα που παράγουν και συγκεκριμένα στα ροδάκινα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Subject classification: Ροδάκινο--Ελλάδα--Αλμωπία--Εμπορικά σήματα
Peach--Greece--Almopia--Trademarks
Keywords: εμπορική επωνυμία;ανάπτυξη;διαμόρφωση;ροδάκινο;Αλμωπία;brand name;development;configuration;peach;Almopia
Description: Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα ως προς την ανάπτυξη εμπορικού σήματος από τους ροδακινοπαραγωγούς της Αλμωπίας.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12019
Table of contents: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 2 ΠΕΡΙΛΗΨΗ 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ 7 1.1 Παραγωγή και εμπορία του ροδάκινου 7 1.1.1 Επιλογή τόπου 8 1.1.2 Προετοιμασία γης 9 1.1.3 Διάταξη και φύτευση 9 1.1.4 Γονιμοποίηση 10 1.1.5 Αραίωση 10 1.1.6 Κλάδεμα 10 1.1.7 Συγκομιδή και αποθήκευση 11 1.1.8 Εμπόριο ροδάκινων 11 1.2 Καλλιεργούμενες περιοχές ροδάκινου στην Ελλάδα 11 1.3 Παραγωγή και εμπορία ροδάκινου στην Αλμωπία 15 1.3.1 Καλλιεργούμενες εκτάσεις ροδάκινου στον Ν. Πέλλας και στην Αλμωπία 15 1.3.2 Δράσεις για την παραγωγή ροδάκινου 18 1.3.3 Ποικιλίες 19 1.3.4 Οικονομικά στοιχεία παραγωγής ροδάκινου 19 1.3.5 Μεταποίηση ροδάκινου 21 1.3.6 Εξαγωγές ραδάκινου 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 22 2.1 Η έννοια του εμπορικού σήματος 22 2.2 Λειτουργία και προστασία εμπορικού σήματος 24 2.3 Οι μορφές εμπορικού σήματος 26 2.4 Διαμόρφωση και ανάπτυξη εμπορικού σήματος 28 2.4.1 Αξία του εμπορικού σήματος 28 2.4.2 Μέθοδοι και τεχνικές διαχείρισης εμπορικού σήματος 29 2.4.3 Μέθοδος ανάπτυξης εμπορικού σήματος 30 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ 33 3.1 Μέθοδος έρευνας 33 3.2 Ερευνητικός σκοπός 33 3.3 Δειγματοληψία 34 3.4 Ερευνητικό εργαλείο 34 3.5 Μέθοδος ανάλυσης αποτελεσμάτων 35 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 36 4.1 Αποτελέσματα 36 4.1.1 Περιγραφικά μέτρα δημογραφικών στοιχείων 36 4.1.2 Καλλιεργούμενες εκτάσεις 40 4.1.3 Πώληση των προϊόντων 42 4.1.4 Εμπορικό σήμα 47 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 54 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 57
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12019
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.