Η συμβολή της καλλιέργειας του σπαραγγιού στη βελτίωση του εισοδήματος των γεωργών του νομού Πέλλας (Bachelor thesis)

Καϊλάρης, Γρηγόρης


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαϊλάρης, Γρηγόρηςel
dc.date.accessioned2020-06-15T13:16:54Z-
dc.date.available2020-06-15T13:16:54Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12009-
dc.descriptionΣτην περιοχή του Ν. Πέλλας, ο πρωτογενής τομέας έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση, μιας και στη γεωργία απασχολείται το 44% του συνόλου του εργατικού δυναμικού του νομού. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι από τον πρωτογενή τομέα επηρεάζεται και ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετική ανάπτυξη στην περιοχή.el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΓεωργίαel
dc.subjectΚαλλιέργειαel
dc.subjectΣπαράγγιel
dc.titleΗ συμβολή της καλλιέργειας του σπαραγγιού στη βελτίωση του εισοδήματος των γεωργών του νομού Πέλλαςel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή Εργασίαel
heal.classificationΣπαράγγια--Ελλάδα--Πέλλαel
heal.classificationAsparagus--Greece--Pellaen
heal.classificationΚαλλιεργητές σπαραγγιού--Ελλάδα--Πέλλα--Οικονομικές συνθήκεςel
heal.classificationAsparagus growers--Greece--Pella--Economic conditionsen
heal.identifier.secondary9786-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2018-06-07-
heal.bibliographicCitation<<Καϊλάρης Γρηγόρης>>, <<Η συμβολή της καλλιέργειας του σπαραγγιού στη βελτίωση του εισοδήματος των γεωργών του νομού Πέλλας>>, <<Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής>>, <<Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας>>, <<2018>>el
heal.tableOfContentsΚατάλογος περιεχομένων Εισαγωγή 1 Κεφάλαιο 1ο Η οικονομική δραστηριότητα του Ν. Πέλλας 2 1.1. Δημογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία του Ν. Πέλλας 2 1.2. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής του Ν. Πέλλας 3 1.2.1. Η φυτική παραγωγή του Ν. Πέλλας 3 1.3. Η καλλιέργεια σπαραγγιού στην Ελλάδα: γενικά οικονομικά στοιχεία 4 1.3.1. Εμπόδια 6 Κεφάλαιο 2ο Η καλλιέργεια του σπαραγγιού: βοτανικά και εμπορικά χαρακτηριστικά 7 2.1. Ιστορική πορεία καλλιέργειας σπαραγγιού 7 2.2. Βοτανικά χαρακτηριστικά 9 2.3. Τα αρσενικά & θηλυκά φυτά στη παραγωγή 11 2.4. Κανόνες ποιότητας 12 2.5. Θεραπευτικές ιδιότητες 14 Κεφάλαιο 3ο Εγκατάσταση φυτείας και απαιτήσεις καλλιέργειας……………………………………………15 3.1. Προετοιμασία εδάφους και τρόποι φύτευσης……………………………………………...15 3.2.Καλλιεργητικές φροντίδες…………………………………………………………………..15 3.3.δημιουργία σαμαριών και συγκομιδή……………………………………………………….16 3.4.λίπανση σπαραγγιού…………………………………………………………………………..16 Κεφάλαιο 4ο Η συμβολή της εμπορίας του σπαραγγιού στο εισόδημα των αγροτών του Ν. Πέλλας 17 4.1. Ομάδες παραγωγών Ν. Πέλλας 17 4.2 Το εισόδημα των σπαραγγοπαραγωγών και σύγκριση με άλλες καλλιέργειες………………17 4.3. Τρόποι εμπορίας σπαραγγιού πέραν της νωπής χρήσης 18 4.3.1. Τυποποίηση 18 4.3.1.1. Μέθοδοι μεταποίησης 19 4.3.2. Κονσερβοποίηση άκρων σπαραγγιών 22 4.3.3. Η τροποποιημένη ατμόσφαιρα συσκευασίας (ΜΑΡ) ……23 4.4. Εμπόδια 24 Συμπεράσματα 26 Βιβλιογραφία 27 Βιβλιογραφια………………………………………………………………………………28el
heal.advisorNameΠαυλουδή, Αλεξάνδραel
heal.committeeMemberNameΠαυλουδή, Αλεξάνδραel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages28-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12009
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.