Η συμβολή της καλλιέργειας του σπαραγγιού στη βελτίωση του εισοδήματος των γεωργών του νομού Πέλλας (Bachelor thesis)

Καϊλάρης, Γρηγόρης


Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Subject classification: Σπαράγγια--Ελλάδα--Πέλλα
Asparagus--Greece--Pella
Καλλιεργητές σπαραγγιού--Ελλάδα--Πέλλα--Οικονομικές συνθήκες
Asparagus growers--Greece--Pella--Economic conditions
Keywords: Γεωργία;Καλλιέργεια;Σπαράγγι
Description: Στην περιοχή του Ν. Πέλλας, ο πρωτογενής τομέας έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση, μιας και στη γεωργία απασχολείται το 44% του συνόλου του εργατικού δυναμικού του νομού. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι από τον πρωτογενή τομέα επηρεάζεται και ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετική ανάπτυξη στην περιοχή.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12009
Table of contents: Κατάλογος περιεχομένων Εισαγωγή 1 Κεφάλαιο 1ο Η οικονομική δραστηριότητα του Ν. Πέλλας 2 1.1. Δημογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία του Ν. Πέλλας 2 1.2. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής του Ν. Πέλλας 3 1.2.1. Η φυτική παραγωγή του Ν. Πέλλας 3 1.3. Η καλλιέργεια σπαραγγιού στην Ελλάδα: γενικά οικονομικά στοιχεία 4 1.3.1. Εμπόδια 6 Κεφάλαιο 2ο Η καλλιέργεια του σπαραγγιού: βοτανικά και εμπορικά χαρακτηριστικά 7 2.1. Ιστορική πορεία καλλιέργειας σπαραγγιού 7 2.2. Βοτανικά χαρακτηριστικά 9 2.3. Τα αρσενικά & θηλυκά φυτά στη παραγωγή 11 2.4. Κανόνες ποιότητας 12 2.5. Θεραπευτικές ιδιότητες 14 Κεφάλαιο 3ο Εγκατάσταση φυτείας και απαιτήσεις καλλιέργειας……………………………………………15 3.1. Προετοιμασία εδάφους και τρόποι φύτευσης……………………………………………...15 3.2.Καλλιεργητικές φροντίδες…………………………………………………………………..15 3.3.δημιουργία σαμαριών και συγκομιδή……………………………………………………….16 3.4.λίπανση σπαραγγιού…………………………………………………………………………..16 Κεφάλαιο 4ο Η συμβολή της εμπορίας του σπαραγγιού στο εισόδημα των αγροτών του Ν. Πέλλας 17 4.1. Ομάδες παραγωγών Ν. Πέλλας 17 4.2 Το εισόδημα των σπαραγγοπαραγωγών και σύγκριση με άλλες καλλιέργειες………………17 4.3. Τρόποι εμπορίας σπαραγγιού πέραν της νωπής χρήσης 18 4.3.1. Τυποποίηση 18 4.3.1.1. Μέθοδοι μεταποίησης 19 4.3.2. Κονσερβοποίηση άκρων σπαραγγιών 22 4.3.3. Η τροποποιημένη ατμόσφαιρα συσκευασίας (ΜΑΡ) ……23 4.4. Εμπόδια 24 Συμπεράσματα 26 Βιβλιογραφία 27 Βιβλιογραφια………………………………………………………………………………28
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/12009
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.