Η βιολογική καλλιέργεια τομάτας και αγγουριού στην περιοχή Μαραθώνα (Bachelor thesis)

Κυριαζόπουλος, Νικόλαος/ Κάκαρης, Γεώργιος


The diploma work that I was assigned to the needs of completing my four-year study program concerns the organic cultivation of tomato and cucumber in the area of Marathon. The work is modeled in a way that is believed to serve a better understanding of the process followed for writing. Thus, since the introduction of an Introduction accompanied by the definition, delimitation and basic principles of organic farming in a wider context of approach, the wording of the general principles, rules and legislative rights and constraints accompanying it follows. After this clarification follows the main part where the exact process of cultivation, cultivation and growth of the tomato and cucumber greenhouse is analyzed. . The fourth part contains a comprehensive reference to harmful and potentially affected plant substances and organisms, while at the same time listing any enhancing factors that may undermine their growth. In the last part of the work, a more comprehensive assessment is made, including findings, possible objections and concluding remarks, while giving food for further thought and research
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: βιολογική καλλιέργεια;τομάτες;αγγούρια;Μαραθώνας;ντομάτες;καλλιέργειας και ανάπτυξης θερμοκηπίου
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤΡΟΔ-Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, 2018—10195
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11964
Item type: bachelorThesis
Name(s) of contributor(s): Κυριαζόπουλος, Νικόλαος
Κάκαρης, Γεώργιος
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Publication date: 2018-10-11
Bibliographic citation: Κυριαζόπουλος, Ν. & Κάκαρης, Γ. (2018). Η βιολογική καλλιέργεια τομάτας και αγγουριού στην περιοχή Μαραθώνα (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, Θεσσαλονίκη.
Abstract: Η πτυχιακή εργασία που μου ανατέθηκε για της ανάγκες ολοκλήρωσης του τετραετούς προγράμματος φοίτησης μου αφορά την βιολογική καλλιέργεια της ντομάτας και του αγγουριού στην περιοχή του Μαραθώνα. Η εργασία είναι διαμορφωμένη με τρόπο που πιστεύεται ότι εξυπηρετεί την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την συγγραφή της. Έτσι αφού στο πρώτο μέρος της παρατίθεται μια Εισαγωγή που συνοδεύεται από τον ορισμό, την οριοθέτηση και της βασικές αρχές της βιολογικές καλλιέργειας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσέγγισης, ακολουθεί η διατύπωση των γενικών αρχών, κανόνων και νομοθετικών δικαιωμάτων και περιορισμών που την συνοδεύουν. Μετά από αυτήν την δαισαφήνιση έπεται το κυρίως μέρος όπου αναλύεται εκτενώς η ακριβής διαδικασίας διαμόρφωσης, καλλιέργειας και ανάπτυξης του θερμοκηπίου ντομάτας και αγγουριού. Το τέταρτο μέρος περιλαμβάνει μια εκτενή αναφορά στις βλαβερές και ενδεχόμενες προσβληθείσες ουσίες και οργανισμούς στα φυτά ενώ ταυτόχρονα παραθέτει και τους όποιους ενισχυτικούς παράγοντες μπορούν να υπονομεύσουν την πορεία ανάπτυξης τους. Στο τελευταίο ο τμήμα της εργασίας πραγματοποιείται μια συνολικότερη εκτίμηση που περιλαμβάνει διαπιστώσεις, ενδεχόμενες ενστάσεις και συμπερασματικά σχόλια, δίνοντας ταυτόχρονα τροφή για περαιτέρω σκέψη και έρευνα
The diploma work that I was assigned to the needs of completing my four-year study program concerns the organic cultivation of tomato and cucumber in the area of Marathon. The work is modeled in a way that is believed to serve a better understanding of the process followed for writing. Thus, since the introduction of an Introduction accompanied by the definition, delimitation and basic principles of organic farming in a wider context of approach, the wording of the general principles, rules and legislative rights and constraints accompanying it follows. After this clarification follows the main part where the exact process of cultivation, cultivation and growth of the tomato and cucumber greenhouse is analyzed. . The fourth part contains a comprehensive reference to harmful and potentially affected plant substances and organisms, while at the same time listing any enhancing factors that may undermine their growth. In the last part of the work, a more comprehensive assessment is made, including findings, possible objections and concluding remarks, while giving food for further thought and research
Advisor name: Παλάτος, Γεώργιος
Examining committee: Παλάτος, Γεώργιος
Publishing department/division: Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Publishing institution: teithe
Number of pages: 89
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11964
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.