Η Κως ως τουριστικός προορισμός (Bachelor thesis)

Κομπολίτης, Ανδρέας


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναδείξει το νησί της Κω ως τουριστικό προορισμό, αν και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του ιστορικού παρελθόντος, του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, το νησί αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κυριότερους πόλους έλξης περιηγητών, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο. Επίσης θα μελετηθούν οι μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο νησί καθώς και αυτές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, σύμφωνα µε τα ιδιαίτερα φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του. Θα αναφερθεί ο τουρισμός του νησιού σε αριθμούς καθώς επίσης τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της Κω με σκοπό να προβληματίσουν τον αναγνώστη και να αναζητήσει λύσεις για το πώς θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο και ελκυστικότερο τουριστικό προϊόν τόσο στο νησί της Κω όσο και γενικότερα στη χώρα μας, όπου ένα μεγάλο ποσοστό της συντηρείται από τον τουρισμό. Το νησί της Κω ή αλλιώς νησί του Ιπποκράτη έχει πλούσια κληρονομιά και ιστορία καθώς κατά το πέρασμα των αιώνων άλλαξε πολλούς κατακτητές , έχοντας ως αποτέλεσμα μια διαφορετική κουλτούρα που πρόεκυψε από τους διάφορους αυτούς πολιτισμούς που άφησαν το στίγμα τους στο νησί. Λόγο τον ιδιαίτερων της χαρακτηριστικών η Κως αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα, και παρά το γεγονός ότι το προϊόν του τουρισμού γενικότερα στην χώρα μας περνάει μία ύφεση τα τελευταία χρόνια, το νησί της Κω καταφέρνει να αποτελεί εξαίρεση και να μένει όσο μπορεί ανεπηρέαστο.
Alternative title / Subtitle: The island of Kos as a tourism destination
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Keywords: τουριστικός προορισμός;μορφές τουρισμού;Κως
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,2018--αα10536
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11813
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publication date: 2018-11-29
Bibliographic citation: Κομπολίτης, Α.(2018).Η Κως ως τουριστικός προορισμός(Πτυχιακή εργασία).Αλεξάνδρειο ΤΕΙ,Θεσσαλονίκη.
Abstract: Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αναδείξει το νησί της Κω ως τουριστικό προορισμό, αν και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του ιστορικού παρελθόντος, του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, το νησί αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κυριότερους πόλους έλξης περιηγητών, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο. Επίσης θα μελετηθούν οι μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο νησί καθώς και αυτές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, σύμφωνα µε τα ιδιαίτερα φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του. Θα αναφερθεί ο τουρισμός του νησιού σε αριθμούς καθώς επίσης τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της Κω με σκοπό να προβληματίσουν τον αναγνώστη και να αναζητήσει λύσεις για το πώς θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο και ελκυστικότερο τουριστικό προϊόν τόσο στο νησί της Κω όσο και γενικότερα στη χώρα μας, όπου ένα μεγάλο ποσοστό της συντηρείται από τον τουρισμό. Το νησί της Κω ή αλλιώς νησί του Ιπποκράτη έχει πλούσια κληρονομιά και ιστορία καθώς κατά το πέρασμα των αιώνων άλλαξε πολλούς κατακτητές , έχοντας ως αποτέλεσμα μια διαφορετική κουλτούρα που πρόεκυψε από τους διάφορους αυτούς πολιτισμούς που άφησαν το στίγμα τους στο νησί. Λόγο τον ιδιαίτερων της χαρακτηριστικών η Κως αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα, και παρά το γεγονός ότι το προϊόν του τουρισμού γενικότερα στην χώρα μας περνάει μία ύφεση τα τελευταία χρόνια, το νησί της Κω καταφέρνει να αποτελεί εξαίρεση και να μένει όσο μπορεί ανεπηρέαστο.
Advisor name: Κασσιανίδης, Παναγιώτης
Examining committee: Κασσιανίδης, Παναγιώτης
Publishing department/division: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Publishing institution: teithe
Number of pages: 50σ.
Appears in Collections:Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kompolitis.pdf2.23 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11813
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.