Αποτελέσματα εφαρμογής προγράμματος:Εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων(σχέδια βελτίωσης)στα πλαίσια του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. (Bachelor thesis)

Χατζημπαλάσης, Παναγιώτης


Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας, εστιάζει στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, και συγκεκριμένα στο μέτρο 121 του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της εργασίας παρουσιάζονται συνοπτικά ο αγροτικός τομέας και ο ρόλος του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι προϋποθέσεις ύπαρξης τους καθώς και οι διάφορες μορφές των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Γίνεται μια παρουσίαση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, στους στόχους καθώς και στις προτεραιότητες που έχει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Επίσης γίνεται μια περιγραφή του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 και αναλύονται οι στόχοι του. Πραγματοποιείται αναλυτική παρουσίαση του μέτρου 121 εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων: στόχοι, πεδίο εφαρμογής και δράσης, είδος επενδύσεων, δικαιούχοι, μέγιστο ύψος επιλέξιμων δαπανών, υποχρεώσεις δικαιούχων και υποβαλλόμενα δικαιολογητικά. Γίνεται μια παρουσίαση του Νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με την έκταση, το κλίμα, το πληθυσμό, την εδαφολογία, τα δημοτικά διαμερίσματα και τον οικονομικό ρόλο που έχει ο πρωτογενής τομέας στο Νομό. Διατυπώνονται τα αποτελέσματα των σχεδίων βελτίωσης του μέτρου 121 με πίνακες και γραφήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης, και γίνεται η ανάλυση τους. Τέλος διεξάγονται ορισμένα συμπεράσματα από τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία. Η έρευνα έγινε με τα στοιχεία 137 υποψηφίων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατά τη περίοδο 2007-2013 και εγκρίθηκαν.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης;ΚΓΠ;μέτρο 121;πρωτογενής τομέας;αγροτικός τομέας
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Σχολή Φυτικής Παραγωγής,2018--αα10582
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11767
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chatzimpalasis.pdf813.69 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11767
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.