Φυτοπροστασία ραδακινιάς(prunus persica):Ανθεκτικότητα κόκκινου τετράνυχου(panonychus ulmi)στην ροδακινιά (Bachelor thesis)

Γιαννοπούλου, Άννα-Μαρία


Η παρούσα πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει τους σπουδαιότερους μύκητες, ιώσεις και προκαρυωτικές ασθένειες που προσβάλλουν τη ροδακινιά, όπως ο εξώασκος, η φαιά σήψη και η σάρκα ή ευλογιά, την βιολογία τους και την αντιμετώπισή τους. Ακόμη αναφέρονται οι σημαντικότεροι εχθροί της ροδακινιάς, παραδείγματος χάρη η ανάρσια, ο φυλλοδέτης και η βαμβακάδα, οι προσβολές που προκαλούν στην καλλιέργεια καθώς και η αντιμετώπισή τους. Στους εχθρούς της ροδακινιάς αναφέρονται και τα ακάρεα Tetranychus urticae και Panonychus ulmi από τα οποία το δεύτερο μελετήθηκε πειραματικά για την αντιμετώπισή του από το ακαρεοκτόνα καθώς και για την αντοχή του σε αυτά. Από το πειραματικό μέρος προέκυψε ότι αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά με τα ABAMAX 1.98 EC (Abamectin), Masai 20 WP (Tebufenpyrad) και Naturalis (Beauveria bassiana), καθώς και με την προσκολλητική ουσία που χρησιμοποιήθηκε, το Rhamnolipid ή και σε συνδυασμό με το Envidor 240 SC (Envidor+Rhamnolipid), αν και παρόλ’ αυτά η θνησιμότητα των στελεχών του P. ulmi δεν ήταν και τόσο μεγάλη. Και τέλος, προέκυψε ότι παρουσιάζει ανθεκτικότητα στο πειραματικό φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε, στο Envidor 240 SC (Spirodiclophen) και σε κάποιες περιοχές και στον ABAMAX 1.98 EC (Abamectin).
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: ροδακινιά;εχθροί;ασθένειες;αντιμετώπιση
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής,2018--αα10260
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11719
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Giannopoulou.pdf2.6 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11719
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.