Φυτοπροστασία ρυζιού (Bachelor thesis)

Μόσχου, Αθανάσιος


Εδώ και 80 αιώνες, το ρύζι είναι το βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής για το μισό πληθυσμό της γης, αλλά συγχρόνως ισχυρό σύμβολο ευτυχίας, ευημερίας και γονιμότητας. Η σοδειά του ρυζιού ξεπερνά τους 500.000.000 τόνους και αποτελεί την κυρίαρχη τροφή για 2,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Χάρη στη μεγάλη του προσαρμοστικότητα µπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως την Αυστραλία, την Αίγυπτο αλλά κυρίως σε περιοχές της Ασιατικής Ηπείρου.Σε αυτήν την πτυχιακή εργασία θα αναλύσουμε τους εχθρούς και τις ασθένειες που προσβάλλουν την καλλιέργεια του ρυζιού. Στο 1ο κεφάλαιο θα μιλήσουμε γενικά για το ρύζι (καλλιεργητική τεχνική, μορφολογικά χαρακτηριστικά, προσαρμοστικότητα). Στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι εχθροί του ρυζιού και η αντιμετώπιση τους.Στο 3ο κεφάλαιο θα εξετάσουμε τις ασθένειες του ρυζιού και την αντιμετώπιση τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: καλλιέργεια ρυζιού;εχθροί;ασθένειες;αντιμετώπιση
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓΤΤΔ-Τμήμα Φυτικής Παραγωγής,2018--αα10262
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11717
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mosxou.pdf4.09 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11717
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.