Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση από 3* σε 5* ξενοδοχειακής μονάδας στην Βελίκα Μεσσηνίας (Master thesis)

Γιαξής, Σταύρος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓιαξής, Σταύροςel
dc.date.accessioned2020-03-19T00:51:46Z-
dc.date.available2020-03-19T00:51:46Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11564-
dc.descriptionΜεταπτυχιακή εργασία--ΣΔΟ-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, 2018—9891el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectεπιχειρηματικό σχέδιοel
dc.subjectξενοδοχειακές μονάδεςel
dc.subjectεκσυγχρονισμόςel
dc.subjectαναβάθμισηel
dc.subjectΒελίκαel
dc.subjectΜεσσηνίαel
dc.subject.lcshΕπιχειρησιακός σχεδιασμόςel
dc.subject.lcshΞενοδοχεία -- Ελλάδα -- Βελίκαel
dc.titleΔημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση από 3* σε 5* ξενοδοχειακής μονάδας στην Βελίκα Μεσσηνίαςel
heal.typemasterThesis-
heal.type.enMaster thesisen
heal.contributorNameΓιαξής, Σταύροςel
heal.identifier.secondary9891-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.publicationDate2018-06-27-
heal.bibliographicCitationΓιαξής, Σ. (2018). Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση από 3* σε 5* ξενοδοχειακής μονάδας στην Βελίκα Μεσσηνίας (Μεταπτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, Θεσσαλονίκη.el
heal.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού από 3* σε 5* του ξενοδοχείου SAN AGOSTINO στην Βελίκα Μεσσηνίας. Στη συγκεκριμένη εργασία αξιολογούνται το επιχειρηματικό σχέδιο, τα οικονομικά στοιχεία, καθώς και η βιωσιμότητα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Για την επίτευξη του στόχου χρησιμοποιήθηκε πλήθος στοιχείων από πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Η εργασία διεξήχθη στα πλαίσια ένταξης του έργου στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Απαραίτητη κρίθηκε η μελέτη της θεωρίας που είναι σχετική με την εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου καθώς επίσης η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, καθώς και οι απαιτήσεις και προδιαγραφές του συγκεκριμένου αναπτυξιακού νόμου. Ακόμη, χρειάστηκαν γνώσεις αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού για το κατασκευαστικό σκέλος, ώστε η μελέτη να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Τα κύρια ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι το ξενοδοχείο χρειάζεται εκσυχρονισμό και ανακαίνιση, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικότερο προϊόν. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα βοηθήσουν στην αύξηση του τζίρου, αλλά και του κέρδους της επιχείρησης. Ακόμη, έχει γίνει μελέτη σκοπιμότητας αλλά και έρευνα αγοράς, ώστε να αναζητηθούν οι νέες αγορές που θα στοχεύσει η επιχείρηση. Τέλος, αναλύονται διεξοδικά όλα τα κόστη και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ώστε να εφαρμοστεί σωστή στρατηγική που θα οδηγήσει στην κερδοφορία και στην βιωσιμότητα της ξενοδοχειακής μονάδος. Η σημαντικότερη συμβολή αυτής της μελέτης είναι η εφαρμογή της συγκριτικής αξιολόγησης, η εμπειρική ανάλυση, καθώς και η οικονομική ανάλυση-αξιολόγηση βάση πραγματικών δεδομένων της αγοράς, η οποία οδηγεί στην βιωσιμότητα του ξενοδοχείου. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, προκύπτει η βιωσιμότητα της μονάδας. Η παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, των στοιχείων του κλάδου δραστηριοποίησης της εταιρείας, αλλά και των παραδοχών που έγιναν στις προβλέψεις της επόμενης δεκαετίας, δίνουν τη δυνατότητα στον επιχειρηματία – επενδυτή να έχει την πλήρη εικόνα της επένδυσης και της απόδοσης του κεφαλαίου του. Η παρούσα μελέτη αποτελεί εργαλείο στην απόφαση του επενδυτή να προχωρήσει ή όχι στην υλοποίηση του έργουel
heal.abstractThe purpose of this study is to upgrade and modernize from 3* to 5* hotel SAN AGOSTINO in Velika of Messinia. In this particular project evaluated the business plan, the financial data, as well as the viability of this hotel complex. Numerous data from primary and secondary sources were used to achieve the goal. This work was carried out in the context of the integration of the project into the provisions of Development Law 4399/2016. It was necessary to study the theory that is related to the elaboration of a business plan as well as the analysis of the financial data of the company, the requirements and the specifications of the specific development law. Also used architectural and civil engineering knowledge for the construction component so that the study is based on real facts. The main findings of this research show that the hotel needs modernization and refurbishment to create a more competitive product. The changes that will be made will help to increase the turnover, but also the profit of the company. In addition, a feasibility study and a market survey have been carried out to search for the new markets targeted by the business. Finally, all the costs and financial details of the company are thoroughly analyzed in order to implement a proper strategy that will lead to the profitability and viability of the hotel unit. The most important contribution of this study is the implementation of benchmarking, empirical analysis, as well as economic analysis-assessment based on real market data, which leads to the hotel's viability. Based on the findings of the survey, the unit's viability is revealed. The presentation of the investment plan, the elements of the company's business activity, and the assumptions made in the forecasts of the next decade, enable the businessman-investor to have a full picture of the investment and return of his capital. This study is a tool in the investor's decision to proceed or not in the implementation of the projecten
heal.advisorNameΚαπίκη, Σουλτάναel
heal.committeeMemberNameΚαπίκη, Σουλτάναel
heal.academicPublisherΤμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages114-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΜεταπτυχιακή εργασίαel
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Giaksis.pdf1.41 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11564
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.