Η υγιεινή των χεριών στα εργαστήρια του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Bachelor thesis)

Νούλα, Ευαγγελία


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να απόκτηση δεξιοτήτων σχετικά με την διατήρηση και προαγωγή των Βασικών Αρχών της Υγιεινής και της Υγείας. Πρόκειται για μια εργασία έρευνας που αφορά την υγιεινή των χεριών στα εργαστήρια του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Στο Πρώτο Κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ύπαρξη μαθημάτων σχετικών με την υγιεινή στην εκπαίδευση και ειδικότερα στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Στο Δεύτερο Κεφάλαιο εστιάζουμε στη μικροβιακή χλωρίδα των χεριών, τις δερματικές αντιδράσεις και τα μέσα που διευκολύνουν ή όχι την διατήρηση της υγιεινής των χεριών. Στο Τρίτο Κεφάλαιο παρουσιάζονται μέθοδοι αλλά και τεχνικές ορθής υγιεινής των χεριών. Το Τέταρτο Κεφάλαιο αφορά την χρήση των γαντιών και τους τύπους αυτών, ενώ το τελευταίο μέρος αυτού του κεφαλαίου είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών. Στη συνέχεια υπάρχει το ερευνητικό μέρος της εργασίας όπου παρατίθεται η έρευνα μέσω ερωτηματολογίου που έγινε στον πληθυσμό του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας
Keywords: χλωρίδα;μικρόβια;υγιεινή;αντιδράσεις;δέρμα
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΕΥΠ-Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας,2018--αα10467
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11394
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Noula.pdf980.45 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11394
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.