Investigation on the cost efficiency of organic olive in Dodecanese (Bachelor thesis)

Κώστα, Σαββίνα-Σοφία


Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στο νομό Δωδεκανήσου. Αρχικά, πραγματοποιείται μια ιστορική αναδρομή στο αντικείμενο της βιολογικής γεωργίας και τον τρόπο με τον οποίο θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη διαδικασία μετάβασης από την συμβατική καλλιέργεια στη βιολογική στην εγκατάσταση ενός νέου ελαιώνα, αλλά και για τις καλλιεργητικές τεχνικές που απαιτούνται για τη διατήρηση και συντήρησή του. Γίνεται εκτεταμένη ανάλυση της βιολογικής φυτοπροστασίας της ελαιοκαλλιέργειας σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν την βιολογική γεωργία και παρουσιάζονται οι εχθροί και οι ασθένειες που μπορούν να πλήξουν μια καλλιέργεια ελιάς. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από έρευνα, εστιασμένα στη διαπίστωση ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αγρότες ώστε να στραφούν προς την εναλλακτική καλλιέργεια της ελιάς είτε ως ολοκληρωμένη είτε ως βιολογική παραγωγή ώστε να επέλθει η επίλυση των προβλημάτων της καλλιέργειας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων
Keywords: Οικονομία;Economy;Βιολογική γεωργία;Biological agriculture;Φυτοπροστασία;Plant protection
Abstract: The subject of this thesis is the presentation of the olive in the county Dodecanese organic. Initially, a throwback place the object of organic farming and how it was established by the European Union. Then, reference is made to transition from conventional farming to organic to install a new olive grove, and the cultivation techniques required for conservation and maintenance. Extensive analysis of biological pest of olive growing in accordance with the regulations governing organic agriculture and presented enemies and diseases that can affect an olive cultivation. Finally, given the conclusions derived from research, focused on the fact that should motivate farmers to shift to alternative cultivation of olives or as comprehensive or as organic production in order to bring about the resolution of the crop problems.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1135
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kwsta_Savvina-Sofia.pdf2.51 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1135
  This item is a favorite for 0 people.

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons