The development of organic farming in Greece and preferences of consumers in organic products (Bachelor thesis)

Δημητρίου, Αντιγόνη


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση της εξέλιξης της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και οι προτιμήσεις των καταναλωτών σε βιολογικά προϊόντα. Αρχικά, πραγματοποιείται μια εννοιολογική προσέγγιση του όρου βιολογική γεωργία, η ιστορική της εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, καθώς και η επιρροή της στο παγκόσμιο στερέωμα. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι συνθήκες της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και ο ρόλος της κοινής αγροτική πολιτικής στην ανάπτυξή της. Τέλος, πραγματοποιείται μελέτη με θέμα τις προτιμήσεις του έλληνα καταναλωτή προς τα βιολογικά προϊόντα και παρατίθενται τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από την έρευνα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: Βιολογική καλλιέργεια;Organic farming;Κτηνοτροφία;Livestock;Κοινή αγροτική πολιτική;Common agricultural policy
Abstract: The purpose of this thesis is to present the development of organic farming in Greece and preferences of consumers in organic products. Initially, a conceptual approach of the term organic farming is carried out, the historical development in the European Union and its influence on the world stage. Then examine the conditions of organic farming and farming in Greece and role of the common agricultural policy in its development. Lastly, a study on the preferences of Greek consumers towards organic products and presents the conclusions from the survey.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1108
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dimitriou_Antigoni.pdf713.42 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1108
  This item is a favorite for 0 people.

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons