Intercropping corn, soy and allelopathy in purslane and german under field conditions (Bachelor thesis)

Σάκκα, Μαρία/ Σιτούνας, Εμμανουήλ


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι, η μελέτη της αντίδρασης του καλαμποκιού (Zeamays) και της σόγιας (Glycine max) όταν καλλιεργηθούν με τη μορφή της συγκαλλιέργειας στον αγρό και η καταπόνηση τους σε πλήρη και μισή άρδευση, καθώς επίσης και η αλληλοπάθεια τους σε ζιζάνια όπως του γερμανού (Solanum elaeagnifolium) και γλιστρίδας (Portulaca oleracea). Αρχικά, γίνεται μια ιστορική αναδρομή της ιστορίας του καλαμποκιού και της σόγιας, των χαρακτηριστικών και του τρόπου καλλιέργειας τους. Στη συνέχεια εξετάζεται η συμπεριφορά των φυτών αυτών όταν καλλιεργηθούν μαζί στον αγρό και ο τρόπος αντίδρασή τους σε ζιζάνια, όπως ο γερμανός και η γλιστρίδα. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα από τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αγρούς με την συγκαλλιέργεια των δύο φυτών και τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα που αυτή επιφέρει.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Keywords: Γεωργία;Agriculture;Ζιζάνια;Weeds;Παραγωγή;Production;Φυτά;Plants
Abstract: The purpose of this paper is to study the maize reaction (Zeamays) and soybean (Glycine max) when cultured in the form of co-culture in the field and their load to full and half irrigation, as well as their mutual suffering weeds such as the German (Solanum elaeagnifolium) and purslane (Portulaca oleracea). Initially, there is a historical overview of the history of corn and soybeans, the characteristics and their method of cultivation. Then examines the behavior of these plants when grown together in the field and the way they react to weeds, such as the German and purslane. Finally, given the findings of the tests carried out in the fields with the co-culture of both plants and the disadvantages and advantages it brings.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1104
Item type: bachelorThesis
Submission Date: 2016-03-29T14:13:45Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Publication date: 2015-02-25
Bibliographic citation: Σάκκα, Μ. ; Σιτούνας Ε. (2015). Συγκαλλιέργεια καλαμποκιού, σόγιας και αλληλοπάθεια σε γλιστρίδα και γερμανό υπό συνθήκες αγρού. Προπτυχιακή εργασία. Θεσσαλονίκη: Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Abstract: Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι, η μελέτη της αντίδρασης του καλαμποκιού (Zeamays) και της σόγιας (Glycine max) όταν καλλιεργηθούν με τη μορφή της συγκαλλιέργειας στον αγρό και η καταπόνηση τους σε πλήρη και μισή άρδευση, καθώς επίσης και η αλληλοπάθεια τους σε ζιζάνια όπως του γερμανού (Solanum elaeagnifolium) και γλιστρίδας (Portulaca oleracea). Αρχικά, γίνεται μια ιστορική αναδρομή της ιστορίας του καλαμποκιού και της σόγιας, των χαρακτηριστικών και του τρόπου καλλιέργειας τους. Στη συνέχεια εξετάζεται η συμπεριφορά των φυτών αυτών όταν καλλιεργηθούν μαζί στον αγρό και ο τρόπος αντίδρασή τους σε ζιζάνια, όπως ο γερμανός και η γλιστρίδα. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα από τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αγρούς με την συγκαλλιέργεια των δύο φυτών και τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα που αυτή επιφέρει.
Advisor name: Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος
Examining committee: Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος
Publishing department/division: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Publishing institution: teithe
Number of pages: 118
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sakka_Sitounas.pdf3.95 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/1104
  This item is a favorite for 0 people.

This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons