Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας

Γλαρούδης, Δημήτριος/ Βλάχος, Νεκτάριος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Εικόνα;Ψηφιακή;Επεξεργασία;Μέγεθος
Issue Date: 11-Nov-2013
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τεχνικές μείωσης χρωμάτων σε έγχρωμες και γκρι εικόνες με χρήση αλγορίθμων χρωματικής διασποράς.Η διαδικασία της μείωσης της χρωματικής παλέτας σε μια ψηφιακή εικόνα χρησιμεύει πολύ στην μείωση του μεγέθους της εικόνας , στην γρηγορότερη μετάδοση της μέσω επικοινωνιακών διαύλων ,στην εξαγωγή πληροφοριών όπως αντικείμενα και στην εκτύπωση τηε εικόνας αυτής.Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να χρησιμοποιήσει αλγόριθμους μείωσης της χρωματικής πληροφορίας επιτυγχάνοντας τη μείωση του μεγέθους της διατηρώντας την τελική εικόνα όσο το δυνατό πιο κοντά στην αρχική με κριτήριο την ανθρώπινη όραση και αντίληψη.Οι αλγόριθμοι συνίστανται για απεικόνιση σε οθόνες κινητών τηλεφώνων ,εκτυπωτών ή άλλων μέσων απεικόνισης με περιορισμένη χρωματική παλέτα.Η σωστή επιλογή αλγορίθμου χρωματικής διασποράς στις συσκεύες αυτές έχει άμεση συνέπεια στην ποιότητα της απεικόνισης.Επίσης παρουσιάζει την μέθοδο νευρωνικού δικτυού Kohonen για την δημιουργία χρωματικής παλέτας. Η μέθοδος αυτή εξάγει μια προσαρμοσμένη και βέλτιστη παλέτα για την κάθε εικόνα η οποία μετά συγκρίνεται με το αποτέλεσμα που δίνει η εφαρμογή της web safe palleteστην ίδια εικόνα .Για την απεικόνιση της εικόνας με χρήση της παλέτας που δημιουργείται ,χρησιμοποιούνται τεχνικές χρωματικής διασποράς που προσπαθούν να δημιουργήσουν μοα ψευδαίσθηση περισσότερων χρωμάτων.
Description: Πτυχιακή εργασία--Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών-- Τμήμα Ηλεκτρονικής,2011--αα1669
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/10121
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/10121
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.